NKA Kutatások 4. - Műemlékek, múzeumok mindenkinek?
Szerkesztő: Deme Péter
Oldal: 250
Megjelenés éve: 2007
Bolti ár: 2499 Ft, kiadói ár: 2300 Ft
Letölthető verzió (tartalomjegyzék és előszó)
Megrendelőlap


A Nemzeti Kulturális Alap Bizottsága az általa kezdeményezett kutatásokat bemutató sorozat negyedik kötetében két kulturális örökséggel kapcsolatos tanulmányt jelentet meg. Az elmúlt években kezdett kibontakozni az a civil mozgalom, amely Belső-Erzsébetváros (közkeletű nevén: régi pesti zsidónegyed) ügyében emeli fel szavát az épített örökség értékei közé tartozó épületek tervezett és megkezdett lebontása ellen. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezetése ugyancsak fontosnak tartja a túlzott fejlesztési tervek megvalósulásával szembeni hatékonyabb fellépést, de kíváncsi volt a helyi lakosság műemlékvédelemről alkotott véleményére is, ezért örömmel vette, hogy az NKA Műemléki és Régészeti Szakkollégiuma támogatásával megvalósíthatott ebben a témában egy közvélemény-kutatást.
Az ezredforduló óta a múzeumok világában egyre nagyobb igény mutatkozik a látogatóbarát szolgáltatások fejlesztésére. Az NKA Múzeumi Szakkollégiuma ennek az átalakulási folyamatnak a minél eredményesebb megvalósításához készíttette a kötet második részében megjelenő tanulmányt.

A kiadvány megvásárolható kizárólagos partnerünknél, a Ráday Könyvesházban (1092 Budapest, Ráday u. 22.), vagy megrendelhető a tőlünk faxon/postán/e-mailen. Ez utóbbi esetben a kiadványt postán küldjük el.

Bővebb információ:

E: muzeumokmindenkinek_megrendeles@kultindex.hu
T: +36-30-280-6149
F: +36-1-700-2520


Kapcsolódó témák:
  • Kulturális rendezvényszervező képzés indul
  • NKA Kutatások 3. - Fesztivál-világ
  • NKA Kutatások 5. - Zene - művészet, piac, fogyasztás  • lap teteje